Grafisch Advies

Drukklaar bestand maken in Canva? Het kan!

Als je graag ontwerpen maakt met Canva en deze wilt afdrukken, is het belangrijk om te weten hoe je een drukklaar bestand kunt downloaden. In deze blogpost zullen we je stap voor stap begeleiden van je ontwerp naar een bestand dat geschikt is voor drukwerk, inclusief het instellen van bijsnijdmarkeringen, afloop. Laten we aan de slag gaan!

Stap 1: Controleer de vereisten
Voordat je begint, is het essentieel om de vereisten voor drukwerk te begrijpen. Drukwerk vereist meestal een hogere resolutie en een ander kleurprofiel dan ontwerpen die bedoeld zijn voor digitale weergave. Zorg ervoor dat je de specifieke vereisten van je drukwerkproject kent, zoals de gewenste afmetingen, kleurmodus en resolutie. Je kan steeds opmaak templates opvragen om hiermee correct aan de slag te gaan.

Stap 2: Voltooi je ontwerp
Maak je ontwerp in Canva volledig af voordat je begint met exporteren. Controleer of alle elementen correct zijn geplaatst en de teksten geen spelfouten bevatten. Neem de tijd om alle details te controleren voordat je doorgaat naar de exportfase.

Stap 3: Selecteer het exportformaat
Canva biedt verschillende exportformaten, maar voor drukwerk is het meestal het beste om te kiezen voor een bestandsindeling zoals PDF. PDF-bestanden behouden de kwaliteit en opmaak van je ontwerp.

Stap 4: Exporteer naar PDF met juiste instellingen
Om je ontwerp naar een PDF-bestand te exporteren met de juiste instellingen, ga je naar het menu “Delen” in Canva en selecteer je de optie “Downloaden”. Kies vervolgens het gewenste bestandstype “PDF – Afdrukken”. Zorg ervoor dat je de volgende opties aanvinkt: bijsnijdmarkeringen, en afloop”en “PDF plat maken”. Deze instellingen zorgen ervoor dat je ontwerp correct wordt afgedrukt met behoud van gebruikte fonts.

Indien je een betalende account hebt bij Canva, dan zet je best het kleurenprofiel naar CMYK ipv RGB.

Stap 5: Exporteer het bestand
Klik daarna op “Downloaden” en verstuur je bestand via onze wetransfer https://geprint.wetransfer.com met als vermelding onze BON nummer.

Heb je toch hulp nodig bij je ontwerp? Dan kunnen onze grafische adviseurs hulp bieden. Stel je vraag aan hun.