FAQs

Q?

Overloop en marges

A.

Hoeveel overloop moet je voorzien?

Voorzie voor kaartjes, stickers en flyers 3mm overloop.
Voor stickers 1mm overloop.
En voor randloos gedrukte boekjes 5mm overloop.
Voorzie ook voldoende veiligeidsmarge en blijf met belangrijke elementen en tekst voldoende ver van de snijrand.

Overloop? Wat is dat eigenlijk?
Afloop, overloop, bleed. Veel woorden voor dezelfde betekenis. De overloop is een extra omranding rond je ontwerp waar je je achtergrond laat door lopen. Deze extra overloop zullen wij voor je weg snijden. Voor onze stickers vragen wij een overloop van 1mm. Voor het drukken van kaartjes, flyers, affiches,... is dit 3mm. Deze overloop zal bij het snijden weg gesneden worden. 

Waarom moet je je bestanden aan leveren met overloop van 3mm?
Bij het snijden kan er steeds een kleine verschuiving optreden. Wanneer je geen overloop voorziet kan je dus een wit randje rond je stickers, kaartjes of affiches krijgen. Door je achtergrond te laten overlopen ga je de mogelijke minimale verschuiving niet opmerken omdat de achtergrond van je ontwerp door loopt. Deze extra millimeter(s) snijden wij weg zodat jij een perfecte sticker, kaartjes, affiches,... ontvangt waarbij geen witte randjes zichtbaar is.

   

Om rekening te houden met de minimale verschuiving is het ook belangrijk dat je de bijkomende veiligheidsmarge in acht neemt...

Veiligheidsmarge...Wij adviseren om belangrijke elementen zoals tekst, kaders of een logo niet binnen 5 mm van de rand te plaatsen. Dit gebied heet de 'veiligheidsmarge'.  Door hier rekening mee te houden voorkom je dat er door elementen heen gesneden wordt of dat tekst te dicht tegen de rand komt te staan zo ga je ook niets merken van de mogelijke minimale snijafwijking. Dus voorzie steeds een veiligheidsmarge van 5 mm zo weet je dat je altijd veilig zit.

Wanneer je geen acht neemt op deze veiligheids marge kan je voor onverwachte verrassingen komen te staan... Zoals:

  

 

Klinkt dit allemaal als Koreaans in je oren? Schakel dan snel ons professioneel ontwerpteam in!

 

Q?

Hoe lang duurt het om een t-shirt te bedrukken?

A.

Hoewel we die vraag vaak krijgen, is hierop moeilijk een eenduidig antwoord te geven zonder bijkomende informatie zoals hoeveelheden, wat moet er op gedrukt worden, enz...  Indien je ons aangeeft wanneer je graag de t-shirts zou hebben, dan kunnen we samen bekijken of het haalbaar is of niet.

Q?

Drukt Geprint.be rugnummers en namen op sportkledij?

A.

Ja dat kunnen wij doen. Breng gewoon je kledij binnen en wij doen het nodige.

Q?

Drukt Geprint.be ook op kledij die je als klant zelf aanlevert?

A.

Zeker en vast, hoewel we eerst moeten controleren of jouw kledij bedrukbaar is met de technologie die wij gebruiken. Katoen en polyester kledij kan zeker zonder probleem bedrukt worden. Voor andere materialen neem je best eerst even contact op met Geprint.be.

Q?

Welke drukprocessen gebruikt Geprint.be?

A.

Wij maken gebruik van professionele flexdruk, digitale transferdruk en zeefdruk. Alle drukprocessen zijn kwalitatief hoogstaand. We bekijken steeds op basis van de behoefte welk proces er gebruikt zal worden.

Q?

Hoe komt het dat mijn kledij een kleurverschil vertoont?

A.

Sommige drukprocessen worden uitgevoerd met een hittepers onder hoge temperatuur en druk. Door de warmte wordt al het vocht uit jouw kledij getrokken, waardoor een verkleuring kan ontstaan door het vochtverschil. Je moet dit bekijken als het omgekeerde effect bij zweten. Van zodra je de kledij wast zal ook het kleurverschil verdwenen zijn.

Q?

Doet Geprint.be ook borduringen?

A.

Jazeker. Wij borduren op petjes, handdoeken, hemden en andere zaken die we zelf kunnen voorzien. Je kan uiteraard ook zelf iets inleveren om te laten borduren. Je komt dan best even langs onze winkel in Mechelen. Zelf inleveren voor borduring is op eigen risico. Waarom zeggen we dit? Het is zo dat bij borduring gaatjes worden gemaakt in de textiel die je binnenbrengt. Hoewel wij ons uiterste best doen om dit feilloos te doen, kan het steeds zijn dat er een hapering gebeurt door de naald of machine.

Q?

Drukt Geprint.be onmiddellijk ter plaatse terwijl je kan wachten?

A.

Hoewel we ter plaatse kunnen drukken en we zo kort mogelijke levertermijnen trachten te bekomen, is het niet mogelijk om te wachten op jouw kledij. Dit omdat we nog steeds kwaliteit boven snelheid verkiezen. We hanteren immers diverse processen waarvoor onze machines telkens anders moeten ingesteld worden. Contacteer ons gerust om te informeren naar de kortst mogelijke levertermijn voor uw aanvraag.