Duurzaamheid

Bij Digitale Drukkerij Geprint produceren we op een zo duurzaam en ecologisch mogelijke manier. Dit doen we door een bewuste keuze van leveranciers waarmee we samen werken en producten waarmee we werken.

Energie

Hoewel we met Digitale Drukkerij Geprint zelf niet beschikken over zonnepanelen (wij huren immers ons pand), heeft onze bestuurder wel zonnepanelen via EnergyKing en hebben we ervoor gekozen onze energie groen en lokaal aan te kopen via Bolt Energie. Bolt is het allereerste energieplatform dat het Belgische stroomnet echt duurzaam wil maken. Via Bolt kan je jouw energie rechtstreeks kopen van lokale, groene opwekkers. Zo weet jij exact waar je energie vandaan komt en waar je geld naartoe gaat. Door via Bolt lokale energie te kopen, help je de markt persoonlijker, transparanter en duurzamer te maken. 

Verlichting

Al onze verlichting hebben we gewijzigd in LED-verlichting. Hierdoor is ons energieverbruik gedaald met maar liefst 30%. En we hoeven veel minder lampjes te vervangen, gezien ze minder snel stuk gaan. 

Woon- werkverkeer

Al onze medewerkers komen meestal met de fiets naar het werk. Op deze manier creëren we geen onnodige CO²-uitstoot en helpen we het fileleed toch een heel klein beetje te reduceren. Af en toe kan het gebeuren dat we toch met de wagen komen, maar dit proberen we zoveel als mogelijk te beperken.

Fairwear kledij

Als je voor ons kiest voor uw textielbedrukking, dan kies je beslist voor fair geproduceerde kledij. Wij werken uitsluitend met merken samen die charters ondertekend hebben en een keuze hebben gemaakt om hun kledij fair te produceren. Wij werken hiervoor samen met Stanley/Stella.

Bio-katoen

Biologisch katoen is in principe hetzelfde katoen als gewoon katoen, met het verschil dat hier geen schadelijke stoffen werden gebruik voor de teelt en productie ervan. Biologisch katoen kun je net als gewoon katoen wassen op 30 graden. Een lage temperatuur en een kort wasje is ook beter voor het milieu. Je kunt beter de draagkast laten staan om krimp te voorkomen en energie te besparen.

Ecologisch papier

Al ons papier heeft een FSC-label. FSC streeft naar een duurzaam bosbeheer wereldwijd, volgens strikte sociale, ecologische en economische criteria. Door te kiezen voor hout- en papierproducten met een FSC claim, helpt u mee aan het verantwoorde beheer van de bossen wereldwijd. Bovendien kan je ook kiezen voor ons 100% gerecycleerde papiersoorten.

Bossen zijn van onschatbare waarde op vlak van biodiversiteit en vervullen ecosysteemdiensten die cruciaal zijn voor het voortbestaan van het leven op onze planeet. Zo vindt meer dan 80% van de terrestrische dier- en plantsoorten zijn thuis in bossen. En ook zo’n 1.6 miljard mensen hangen rechtstreeks af van bossen voor hun levensonderhoud. De druk op onze bossen blijft helaas echter bijzonder groot. Tussen 2010 en 2015 hebben we jaarlijks ongeveer 6.5 miljoen hectare natuurlijk bos verloren, ofwel 17 voetbalvelden per minuut. Ontbossing zorgt voor 15% van de wereldwijde CO₂-uitstoot en speelt een grote rol in klimaatverandering. Duurzaam bosbeheer is één van de oplossingen om wereldwijd bossen te beschermen en te behouden, en dit is exact waar het bij FSC om gaat.

Konica Minolta Press

Wij hebben gekozen om ons drukwerk te produceren op een professionele Konica Minolta AccurrioPress. 

Konica Minolta is betrokken bij het verminderen van de impact op het milieu die een product heeft gedurende de gehele levenscyclus, van planning en ontwikkeling tot inkoop en productie, distributie, verkoop en service, inzameling en recycling. Alle stadia in de levenscyclus van het product worden zorgvuldig gecontroleerd door middel van analyse van algemene input en output, energie en efficiëntie, recycling en afvalpreventie en zij voldoen aan alle relevante milieu- en veiligheidsvoorschriften.

Drinkwater

Wij gebruiken een drinkwaterfontein van greenLifePro welke echtstreeks is aangesloten aan de waterleiding. Op deze manier hoeven we niet naar de supermarkt te gaan voor flessenwater, wat de CO²-uitstoot enorm doet dalen.